Բնական միջոցներ, որոնք կնպաստեն շաքարային դիաբետի բուժմանը

Շաքարային դիաբետը հիվանդություն է, որն առաջանում է, երբ դուք ունեք գլյուկոզայի, այսինքն շաքարի գերազանցված քանակություն արյան մեջ: Հիվանդությունը առաջանում է այն ժամանակ, երբ ենթաստամոքսային գեձը չի արտադրում ինսուլին հորմոն կամ արտադրում է շատ քիչ քանակությամբ, որը բավարար չէ մարդու օրգանիզմի նորմալ կենսագործունեության համար:

Ամենատարածված ախտանիշները, որ դուք ունեք ինչ-որ բանի պակաս կամ շատ փոքր քանակությամբ ինսուլին:

Հաճախակի միզարձակում

Ծարավի զգացում

Թուլություն

Հոգնածություն

Խնդիրներ երիկամների հետ

Սրտանոթային խնդիրներ

Քաշի հանկարծակի կորուստ

Վատ տեսանելիություն

Վարակներ, վերքեր

Կա շաքարային դիաբետի 2 տեսակ: Առաջինը պատահում է երեխաների մոտ, իսկ երկրորդը՝ 40-ից ավելի բարձր տարիք ունեցող մարդկանց մոտ:

Շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց մոտ ճիշտ սննդակարգը կարևոր դեր է խաղում: Այսպիսով, մենք առաջարկում ենք մի շարք մթերքներ, որոնք բնականորեն կնվազեցնեն արյան մեջ շաքարի մակարդակը կամ այն կպահպանեն նորմալ վիճակում:

  • Դարչին- կես թեյի գդալ դարչինը լցնել որոշ քանակությամբ գետնանուշի կարագի մեջ և տարածել խնձորի վրա,
  • Սխտոր-իջեցնում է արյան մեջ շաքարի պարունակությունը
  • Լոռամիրգ- լոռամրգի մեջ հայտնաբերվել են հակաօքսիդանտներ, որոնք պաշտպանում են աչքի մեջի արյան անոթները և նյարդերը, դրանով իսկ կանխարգելելով տեսողության խնդիրները, որը կապված է շաքարային դիաբետի հետ,
  • Կանաչ թեյ- օգնում է սրտանոթային խնդիրների կանխարգելմանը, որը բնութագրական է շաքարային դիաբետով հիվանդ մարդկանց մոտ: Խորհուրդ է տրվում մեկ օրվա մեջ 4 գավաթ թեյի սպառումը:
  • Եղինջ-եղինջի թեյը իջեցնում է արյան մեջ շաքարի պարունակությունը
  • Եղեսպակ- եղեսպակի ջուրը իջեցնում է արյան մեջ շաքարի պարունակությունը
  • Վայրի սուսամբար-պատրաստումը՝ 2 ճաշի գդալ սուսամբարը լցնել 1 բաժակ ջրի մեջ, թողնել այն մոտավորապես 5 րոպե, այնուհետև խմել

Կոկոսի հյութ - պարունակում է հիպոգլիցեմիկ բաղադրիչներ, որոնք օգնում են մարդականց, ովքեր տառապում են շաքարային դիաբետով:

Գոյություն ունեն շատ այլ սննդատեսակներ, որոնք առողջարարեր են և կօգնեն ձեզ բուժել շաքարարային դիաբետը:

Բնական հյութեր, որոնք նվազեցնում են արան մեջ շաքարի պարունակությունը:

  1. Գազար և նեխուրի հյութ
  2. Գրեյպֆրուտ, արքայախնձոր և նեխուրի հյութ              
  3. Բրոկկոլի և բողկի հյութ

 

ԲԱՐՈՄԵՏՐ

16:27 Սեպտեմբեր 05, 2015

Ամենաընթերցված նյութեր